Британският премиер Борис Джонсън поиска отлагане на Брекзит за 31 януари

...
Британският премиер Борис Джонсън поиска отлагане на Брекзит за 31 януари
Коментари Харесай

Борис Джонсън поиска отлагане на Брекзит за 31 януари 2020 г

Британският министър председател Борис Джонсън изиска отсрочване на Брекзит за 31 януари 2020 г. Междувременно на вчерашното изключително съвещание на английския парламент, на което трябваше да се гласоподава контрактуваното от Джонсън съглашение за излизане от Европейски Съюз не създаде нищо значително. Британските депутати взеха решение да отсрочат за понеделник дебатирането и гласуването на сделката, стана ясно от изказване на лидера на Камарата на общините на английския парламент Джейкъб Рийс-Мог.

" Пиша, с цел да уведомя Европейския съвет, че Англия желае в допълнение отсрочване... Обединеното кралство предлага да удължи този интервал до 23 ч. (Местно време) на 31 януари 2020 година Ако страните съумеят да ратифицират съглашението (за овакантяване на ЕС) до от тази дата, срокът за Brexit ще завърши по-рано. Искрено ваш, министър-председател на Обединеното кралство на Англия и Северна Ирландия. “, се споделя в писмото, копие от което е разполагаем на РИА Новости, написа БГНЕС.

В същото време персоналният автограф на премиера не е разполагаем в наличното електронно фотокопие. Писмото стартира с думите, че Народното събрание задължава премиера да се обърне към Европейски Съюз с искане за отсрочване на Брекзит.

По-рано английските медии, базирайки се на държавни източници, оповестяват, че Джонсън ще изпрати три писма до Туск: едното под формата на неподписано персонално изложение на закона за удължение на Brexit, признат от Народното събрание, второто - личен коментар, че се опълчва на забавянето и би желал да изтегли страната от Европейския съюз на 31 октомври, а третият е коментар на непрекъснатия представител на Англия при Европейски Съюз Тим Бароу.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР